Anne Marie de HaanMijn naam is Anne Marie de Haan en ik ben eigenaar van Karmijntekst.

Ik heb een passie voor schrijven en een brede interesse in de multiculturele samenleving, de natuur en ons milieu. De afgelopen jaren heb ik ook diverse teksten geschreven over natuur en milieu. 

Sinds 1995 schrijf ik artikelen en maak ik zoekmachinevriendelijke websites. Ik raakte in de ban van het internet tijdens mijn studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht.  Na mijn opleiding Kunstgeschiedenis volgde ik cursussen op het gebied van webdesign, SEO (search engine optimization) en de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Windesheim om mijzelf te professionaliseren.

Waarom Karmijn?

Mensen kijken mij vaak met een niet-begrijpende blik in de ogen aan en vragen me dan waarom ik in godsnaam voor zo’n vreemde naam als Karmijntekst heb gekozen. Bij rood heb ik de associatie met de rode pen op school waarmee juffen en meesters fouten corrigeren. Dit is een verwijzing naar mijn werk als eind- en webredacteur. De kleur rood is volgens de Chinese Feng Shui mijn gelukskleur. Ook heeft de kleur rood met duurzaamheid te maken, want de Maya verwijzen in hun kalender naar Pacha Mama, de rode Moeder Aarde. De Maya leren ons dat wij beter voor onze aarde moeten zorgen. Onderstaand filmpje en mijn reis naar Guatemala in 1999 hebben mij in ieder geval enorm geïnspireerd.

 

Natuurlijke kleurstof 

Karmijn verwijst ook naar de rode kleur Karm(oz)ijn, een natuurlijke kleurstof, die je terugvindt in appels, bijvoorbeeld in de Karmijn De Sonnaville. En de associatie met appels past helemaal bij het veganisme en ook bij de permacultuur, waar ik mij in mijn vrije tijd graag mee bezig houd.

Wil je weten wat het hogere doel is van mijn onderneming? Lees dan ook het zielsmanifest van Karmijntekst.

Wil je weten wat ik zoal heb gedaan, kijk dan bij portfolio.

Bovenstaande foto is gemaakt door Fred van de Heetkamp